În cadrul procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională al Organizației a adoptat luni avizul său formal.
România a primit, la începutul acestei săptămâni, scrisori din partea Comitetului OCDE pentru oțel și a Comitetului pentru construcții navale, prin care partea română a fost informată despre finalizarea evaluării țării noastre în cele două domenii.
Consiliul Concurenței a anunțat luni că a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și Mijlocii (IMM).
Cele patru state au semnat o declarație comună, după o întâlnire la nivelul miniștrilor de externe, desfășurată la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU, relatează 24Chasa.
Un raport al OCDE subliniază riscul de penurie de aceste materiale, în situația în care cererea "va crește de patru sau șase ori în cadrul tranziției verzi", notează Le Figaro.
În anul 2021, volumul total al asistenței oficiale pentru dezvoltare acordate de România a crescut la 327 milioane de dolari, cea mai mare valoare înregistrată până în prezent.
Comisia Europeană a anunțat pe 12 iulie că își suspendă propunerea de înființare a unei taxe aplicate marilor companii multinaționale, pentru a permite realizarea acordului de taxare OECD.
OCDE a invitat RoAid să reprezinte România în calitate de observator în procesul de evaluare inter pares a programului Germaniei de cooperare pentru dezvoltare, conform Comitetului de Asistență pentru Dezvoltare (DAC).
Elevii din România au obținut cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani la testele de evaluare PISA, care arată performanțele sistemelor de învățământ din întreaga lume.
Chiar dacă are imaginea unei țări preferați de imigranți, Germania este și o țară din care cetățenii emigrează, preferând în general alte state europene.
În timp ce mare parte din populația României se autoevaluează ca bucurându-se de o stare bună de sănătate, speranța de viață la naștere rămâne cu aproape șase ani sub media Uniunii Europene și una dintre cele mai scăzute din Europa.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.