În anul 2021, volumul total al asistenței oficiale pentru dezvoltare acordate de România a crescut la 327 milioane de dolari, cea mai mare valoare înregistrată până în prezent.
Comisia Europeană a anunțat pe 12 iulie că își suspendă propunerea de înființare a unei taxe aplicate marilor companii multinaționale, pentru a permite realizarea acordului de taxare OECD.
OCDE a invitat RoAid să reprezinte România în calitate de observator în procesul de evaluare inter pares a programului Germaniei de cooperare pentru dezvoltare, conform Comitetului de Asistență pentru Dezvoltare (DAC).
Elevii din România au obținut cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani la testele de evaluare PISA, care arată performanțele sistemelor de învățământ din întreaga lume.
Chiar dacă are imaginea unei țări preferați de imigranți, Germania este și o țară din care cetățenii emigrează, preferând în general alte state europene.
În timp ce mare parte din populația României se autoevaluează ca bucurându-se de o stare bună de sănătate, speranța de viață la naștere rămâne cu aproape șase ani sub media Uniunii Europene și una dintre cele mai scăzute din Europa.
Ungaria nu va sprijini aderarea României și Croației la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), a anunțat vineri MAE de la Budapesta într-o declarație citată de agenția de presă MTI.
Guvernul maghiar s-a supărat pentru că înființarea unui liceu catolic la Târgu Mureș a fost suspendată. MAE român a calificat decizia drept "complet inadecvată, inamicală și contraproductivă".
Mai multe state membre ale Uniunii Europene înregistrează întârzieri în punerea în aplicare a reformelor socio-politice în sectoare esențiale, cum ar fi educația, arată un studiu al Fundației Bertelsmann. Printre ele și România.
Potrivit OECD, performanța elevilor români la matematică și lectură în anul 2015 s-a îmbunătățit semnificativ față de 2006, însă ne situăm în continuare cu mult sub media testelor PISA, înregistrând un regres față de anul 2012.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.