Anunțul surpriză făcut duminică de mai multe țări exportatoare de petrol privind o reducere a producției lor începând din luna mai este prezentată ca o "măsură de precauție" pentru a stabiliza piața, relatează France24.
Ministrul energiei din Arabia Saudită este îngrijorat de o scădere a prețului aurului
negru, considerând că piața e suficient aprovizionată în momentul în care o încetinire a economiei mondiale va face să scadă cererea, scrie La Tribune.
România nu va fi afectată, pe termen scurt, de scăderea drastică a prețului petrolului din Statele Unite, în condițiile în care se consumă foarte mult petrol din producția internă, susține ministrul economiei, Virgil Popescu.
Statele exportatoare de petrol par să fi ajuns la un acord privind scăderea producției, pe fondul prețurilor mici din ultimii doi ani. Vladimir Putin a spus că Rusia ar putea adera la acord, dar investitorii cred că supraoferta de țiței va persista.
Miniștrii petrolului din 3 state OPEC, Arabia Saudită, Qatar și Venezuela, și ministrul energiei din Rusia au ajuns la un acord privind „înghețarea” producției de țiței la nivelul din ianuarie, atât timp cât și alte țări aderă la această inițiativă.
În mod normal, un conflict precum cel dintr Arabia Saudită și Iran ar fi provocat o creștere a prețului petrolului. Și totuși costul unui barilul este acum cel mai redus din ultimul deceniu. Ce îl ține în frâu?
Prețul petrolului pe piețele internaționale este acum la valori nemaivăzute din 2009, când economia mondială se scufunda în cea mai severă criză financiară din ultimele decenii.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.