''Din punct de vedere științific, nu există nicio amenințare iminentă la adresa Europei'' în ceea ce privește tendința epidemiei de Covid-19 în China, întrucât subvariantele identificate ''circulă deja în UE, transmite Rai News.
Experții desemnați de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă autoritățile sanitare din diferite țări să ia în considerare posibilitatea de a acorda un al doilea rapel al vaccinului anti-Covid.
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, sâmbătă, că variola maimuței este o urgență de sănătate publică de interes internațional.
Cazurile de COVID-19 cresc alarmant în toată Europa, dar mai ales în Franța: marți, potrivit ministrului Sănătății, François Braun, peste 200.000 de noi infecții au fost înregistrate zilnic.
Pandemiile se termină în cele din urmă. Specialiștii nu știu încă dacă Omicron e ultima variantă sau nu, dar, oricum ar fi, lumea va trebui să învețe să coexiste cu un virus care nu va dispărea.
Riscul reprezentat de varianta extrem de contagioasă a coronavirusului Omicron în lume rămâne "foarte ridicat", a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de AFP și Agerpres.
OMS nu e de acord cu închiderea granițelor, fapt ce nu va împiedica răspândirea noii variante Omicron. În schimb, ar funcționa măsurile luate împotriva actualei variante dominante - Delta.
Decizia privind administrarea unei a treia doze de consolidare de vaccin anti-COVID-19 revine fiecărui stat membru al UE, dar a recomandat să fie avute în vedere evaluările științifice, anunță Comisia Europeană.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea alăptării în timpul infecției COVID-19 și după vaccinare, transmite Comitetul național de coordonare a vaccinării (CNCAV).
În 2020, 23 de milioane de copii nu au primit vaccinurile oferite în cadrul programelor de imunizare de rutină, cu 3,7 milioane mai mulți decât în 2019, conform datelor oficiale publicate astăzi de OMS și UNICEF.
Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou de săptămâna trecută în Europa, după 10 săptămâni consecutive de recul, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.