Poliția efectuează 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș într-un dosar care vizează măști de protecție contrafăcute care au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
Procurorul general Gabriela Scutea a dispus un control în cazul minorei din Mehedinți care a fost incendiată de un bărbat eliberat din închisoare, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ și Justiție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Gabriela Scutea, propusă la șefia Parchetului general, a declarat marți că Ordonanța de Urgență 13 din 2017, care a dus la proteste masive din partea societății civile, nu a fost elaborată la Ministerul Justiției, condus atunci de Florin Iordache.
Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat joi că a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea unor acte normative prin care se propun pedepse mai mari pentru infracțiuni contra persoanei. DIICOT va primi puteri sporite.
Procurorii din CSM cer sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării unui control la DIICOT (structura centrală și serviciile teritoriale) referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale privind traficul de persoane și minori.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că a deschis un dosar penal după ce zeci de români au depus plângeri privind nereguli la votul din Diaspora din 26 mai.
Procurorul general, Augustin Lazăr, împotriva căruia ministrul Justiției, Tudorel Toader, a demarat procedura de revocare din funcție, anunță că se va înscrie pentru un nou mandat.
Procurorul general atrage atenția că nu se poate umbla cu ușurință la hotărârile judecătorești definitive, subliniind că deciziile CCR dispun pentru viitor.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.