Procurorul general, Augustin Lazăr, împotriva căruia ministrul Justiției, Tudorel Toader, a demarat procedura de revocare din funcție, anunță că se va înscrie pentru un nou mandat.
Procurorul general atrage atenția că nu se poate umbla cu ușurință la hotărârile judecătorești definitive, subliniind că deciziile CCR dispun pentru viitor.
Procurorul general a declarat joi că solicitarea de revocare anunțată de Tudorel Toader ignoră legea, recomandările instituțiilor europene și are un conținut strict politic.
Procurorii militari din cadrul Parchetului General au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul președinte Ion Iliescu, în dosarul "Revoluției", informează vineri PÎCCJ.
DNA a salutat miercuri raportul MCV și și-a exprimat speranța ca instituțiile-cheie din România vor acționa astfel încât “să facă dovada unui angajament ferm față de independența sistemului judiciar și față de lupta împotriva corupției".
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) susține că raportul MCV privind starea sistemului judiciar din România este similar cu poziția exprimată în mod constant de Ministerul Public.
Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, susține că judecătorul raportor din speța privind conflictul constituțional dintre Parlament și ICCJ va fi candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat ca motiv de revocare al procurorului general un document realizat de un alt procuror, întrebându-se ce căuta la dosarul lui Augustin Lazăr.
După procedura de înlocuire a procurorului-șef al DNA în cursul acetui an, o procedură similară referitoare la Procurorul General ridică semne de îngrijorare, a declarat pentru EURACTIV Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.