PLUS propune instituirea de către președintele țării, prin decret, a stării de urgență pentru doar câteva zile, până la intrarea în vigoare a regulilor privitoare la starea de alertă.
România a pierdut circa 1 miliard de euro din finanțările europene nerambursabile din cauza fazării unor proiecte privind sisteme de management integrat al deșeurilor, arată un raport al Expert Forum prezentat miercuri.
PNL e în scădere, cotat cu 33% din intențiile de vot, iar PSD înregistrează o creștere ușoară, la 24,8%, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS în această lună.
Ca urmare a prelungirii situației de criză, care acutizează riscurile medicale, dar și cele sociale și economice, PLUS a decis ca celula sa de criză să devină un organism executiv permanent care să susțină eforturile autorităților și ale societății.
PLUS susține că introducerea prin ordonanță de urgență de către Guvern a posibilității de a se depune candidaturi pentru alegerile locale în schimbul unei sume de bani este o măsură "nedemocratică".
Liberalii au pierdut patru procente într-o lună, în contextul pandemiei de COVID-19. Noul coronavirus are însă efecte negative și asupra popularității PSD, potrivit ultimului sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM.
Autoritățile ar trebui să colaboreze cu o echipă de specialiști în comunicare, în contextul coronavirusului, a declarat marți la RFI președintele PLUS, Dacian Cioloș.
USR și PLUS au decis suspendarea la nivelul partidului a activităților publice de precampanie desfășurate în stradă cu cetățenii și a activităților door to door.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.