Biroul Electoral Central a anunțat miercuri seară rezultatele finale de la alegerile parlamentare din 6 decembrie. PMP și Pro România nu intră în Parlament.
Eugen Tomac a anunțat miercuri dimineață că a demisionat de la șefia Paridului Mișcarea Populară (PMP), ca gest de asumare a eșecului la alegerile parlamentare.
Fostul președinte Traian Băsescu nu exclude un amestec extern în alegerile parlamentare din 6 decembrie, sugerând că ar fi de origine estică și explicându-și astfel succesul ”absolut fabulos” al AUR.
Președintele Klaus Iohannis a avut întâlnire luni cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.
PNL înregistrează 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie, potrivit unui sondaj IMAS publicat miercuri de Europa FM. În septembrie, PNL avea 34,7 %. PSD e în ușoară creștere.
Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară la B1 TV că posibilii parteneri cu care să formeze PNL o nouă majoritate parlamentară după alegeri sunt USR, PMP și UDMR.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a trimis președintelui Klaus Iohannis și liderilor partidelor parlamentare o scrisoare prin care le cere să își asume Pactul pentru sănătate propus de social-democrați.
După procesarea a 99,95% din procesele verbale ale turului doi al alegerilor prezidențiale, candidata PAS, Maia Sandu, a acumulat 57,74% din voturi, iar candidatul independent Igor Dodon – 42,26%
Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției „Fără penali în funcții publice” trebuie să intre miercuri la votul final din Senat, dar ședința a fost suspendată în urma unui boicot.
Liderul USR, Dan Barna, a lansat un atac la adresa premierului Ludovic Orban și îl întreabă cât de disperat este dacă ajunge să spună "minciuni ordinare" despre USR.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.