Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat pentru Digi24.ro că nu va accepta fuziunea cu PNL. Varianta agreată de PMP este negocierea unei alianțe politice, dar așteaptă ca liderii săi să fie invitați să facă parte din viitorul Guvern.
Partidul Mișcarea Populară (PMP), fondat la inițiativa fostului președinte Traian Băsescu și condus acum de Cristian Diaconescu, a decis începerea negocierilor cu liberalii pentru fuziunea prin absorbție cu PNL.
Consiliul Uniunii Europene a confirmat evaluarea pozitivă a Planului Național de Redresare și Reziliență, dând astfel undă verde pentru eliberarea prefinanțării de aproape 4 miliarde de euro.
Cristian Diaconescu a fost ales în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), în cadrul congresului formațiunii desfășurat la Sinaia. Fostul ministru a fost desemnat și candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024.
Biroul Electoral Central a anunțat miercuri seară rezultatele finale de la alegerile parlamentare din 6 decembrie. PMP și Pro România nu intră în Parlament.
Eugen Tomac a anunțat miercuri dimineață că a demisionat de la șefia Paridului Mișcarea Populară (PMP), ca gest de asumare a eșecului la alegerile parlamentare.
Fostul președinte Traian Băsescu nu exclude un amestec extern în alegerile parlamentare din 6 decembrie, sugerând că ar fi de origine estică și explicându-și astfel succesul ”absolut fabulos” al AUR.
Președintele Klaus Iohannis a avut întâlnire luni cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.
PNL înregistrează 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie, potrivit unui sondaj IMAS publicat miercuri de Europa FM. În septembrie, PNL avea 34,7 %. PSD e în ușoară creștere.
Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară la B1 TV că posibilii parteneri cu care să formeze PNL o nouă majoritate parlamentară după alegeri sunt USR, PMP și UDMR.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.