Astăzi, 22 martie, este ultima zi de înregistrare gratuită. Persoanele interesate de Politica Agricolă Comună (PAC) și de oportunitățile de finanțare din agricultură și dezvoltare rurală se pot înregistra prin completarea și trimiterea formularului.
Am stat de vorbă cu Ștefan Cibian, despre cea de-a 10-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, și am discutat despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și pregătirea președinției române a Consiliului UE din 2019.
Finanțarea investițiilor în agricultură, transpunerea în PNDR a propunerilor din pachetul ”Clasa de Mijloc la Sate” și stadiul actual al depunerilor de proiecte și al schemelor de plată în zona Constanța au fost temele conferinței de la Constanța.
Persoanele interesate de finanțarea activităților agricole și non-agricole din mediul rural sunt invitate să completeze formularul de înregistrare până la data de 19 octombrie, inclusiv. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate.
Reprezentanți ai AM PNDR, UniCredit Bank, APIA și AFIR au participat marți, la Timișoara, la o discuție deschisă despre probleme și soluții pentru finanțarea agriculturii și mediului rural. Principalele idei și concluzii în live textul EurActiv.ro.
Alexandra Rusu, șef serviciu în cadrul Ministerul Agriculturii, a prezentat, la Iași, cum se finanțează ideile din mediul rural pentru începerea unei afaceri noi în mediu neagricol.
În contextul în care începutul de an în agricultură a stat sub semnul lipsei subvențiilor, în pofida condițiilor meteo favorabile și a perspectivelor bune de dezvoltare, fermierii români sunt îngrijorați de lipsa banilor.
Începutul de an în agricultură a stat sub semnul lipsei subvențiilor. În pofida condițiilor meteo favorabile și a perspectivelor bune de dezvoltare, fermierii români sunt îngrijorați de lipsa banilor.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.