Am stat de vorbă cu conf. univ. dr. Luciana Alexandra Ghica, inițiator și director al IDC despre ce înseamnă dezvoltare internațională, de ce România are nevoie să se implice din ce în ce mai mult în acest domeniu și despre inițiativele centrului.
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.
A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.
Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, îndeamnă la o implicare comună și la îndeplinirea angajamentelor incluse în Noua Agendă 2030, de către fiecare stat, prin asumarea noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).
Copiii din Republica Moldova consumă
în medie doar două treimi din cantitatea minimă recomandată de fructe
proaspete. Aşa se explică deficitul de vitamine din raţia lor alimentară,
manifestat prin oboseală, slăbiciune generală,
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.