Fostul deputat Sebastian Ghiță, care a fugit în Serbia în 2017 după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție, va fi primul candidat pe lista Partidului România Unită pentru alegerile europarlamentare.
Fostul premier a făcut această precizare într-un comentariu la un material pe care îl publicase miercuri pe pagina sa de Facebook, fără a oferi detalii.
Partidele naționaliste PRU, PRM și PND vor constitui o alianță politică, intitulată Blocul Identității Naționale în Europa - BINE - , protocolul de constituire fiind semnat duminică.
Liderul PRU susține că nu știe unde este Sebastian Ghiță. Acesta e căutat de miercuri, după ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, și nu s-a prezentat.
Presa internațională remarcă avansul mare al PSD în alegerile din România, notând scorul mic obținut de mișcările anti-corupție. Presa elvețiană remarcă candidații cu probleme în justiție de pe listele PSD, fapt de neconceput în alte țări.
PSD este câștigătorul detașat al alegerilor, urmat de PNL la o diferență de peste 25% de puncte procentuale. Nou-înființatul USR a luat un scor bun, în timp ce UDMR și ALDE au depășit pragul electoral, potrivit rezultatelor parțiale
Sondajele publicate în campanie dau un câștigător detașat - PSD, dar și un număr de nehotărâți, care, dacă vor vota, pot modifica procentele date de sondajele de opinie, dar nu și clasamentul.
Fostul premier, candidat la Camera Deputaților pe listele PSD, a mărturisit că îi ajută pe cei de la PRU deoarece acest partid are curajul să spună ceea ce social-democrații gândesc, dar nu au curajul să spună.
Victor Ponta a afirmat, luni, că viitorul premier va fi propus de PSD, cu susținerea ALDE și a PRU, dacă intră în Parlament. El a avansat trei nume din rândurile social-democraților - Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Orlando Teodorovici.
Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, joi, la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.