Emmanuel Macron consideră că Jocurile Olimpice care se deschid vineri la Paris ar fi un moment de "armistițiu politic", în timp ce Franța încă este în căutarea unui guvern după alegerile legislative anticipate.
La câteva zile după alegerile legislative anticipate, președintele francez trage de timp în privința numirii unui prim-ministru. În tabăra prezidențială, toată lumea e nerăbdătoare.
Adunarea Națională (Rassemblement national, RN), formațiunea condusă de tânărul Jordan Bardella, s-a clasat detașat pe primul loc duminică în turul întâi al alegerilor legislative istorice din Franța.
Prezența militară a Franței ar putea scădea semnificativ în bazele sale situate pe continentul african, în special în Coasta de Fildeș, Gabon, Senegal și Ciad, scrie Le Monde.
Din cauza dizolvării Adunării Naționale în Franța, alegerile legislative anticipate vor avea loc pe 30 iunie și 7 iulie. Macron și-a prezentat planul de luptă, notează La Libre Belgique.
Victoria zdrobitoare a Rassemblement national la europene l-a determinat pe Emmanuel Macron să anunțe dizolvarea Adunării Naționale și alegeri anticipate. Un "pariu nebunesc" și "foarte riscant" care "ia Europa ostatică”, scrie presa internațională.
Președintele francez Emmanuel Macron a estimat marți că ar trebui să i se permită Kievului să "neutralizeze" bazele militare de unde Rusia lansează rachete asupra teritoriului ucrainean. SUA se opun.
În gestionarea problemei Caledoniei, șeful statului francez nu uită că se află în campanie electorală. Ordine înainte de orice semnificație politică, subliniază el. Ceea ce nu este lipsit de riscuri, scrie Les Echos.
Opoziția franceză a denunțat duminică cu fermitate declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care e gata să deschidă o dezbatere privind o apărare europeană care, pe lângă armele cu rază lungă și antirachetă, ar putea include și armele nucleare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.