Parchetul General a clasat dosarul în care s-au efectuat cercetări in rem în legătură cu afirmația AUR prin care se minimaliza Holocaustul, informează Agerpres.
În dosarul penal instrumentat de Parchet cu privire la acuzațiile de plagiat aduse premierului, “nu a fost dispus prin vreun act procedural ca CNATDCU să sisteze analiza tezei de doctorat menționate”.
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marți, ca procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, care a activat la Secția specială, să activeze pentru o perioadă de șase luni la Parchetul General, informează Agerpres.
Procurorii de la Parchetul General au ridicat zilele trecute de la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) documentele în baza căreia instituția declanșase, la 18 ianuarie, analiza acuzației de plagiat în teza susținută în 2003 de Nicolae Ciucă.
Parchetul General s-a autosesizat marți după ce copreședintele AUR, George Simion, l-a agresat fizic pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la tribuna Camerei Deputaților.
AUR "nu conta prea mult pe scena politică", asta până când USR nu a "validat-o" prin asociere pentru a demite Guvernul Cîțu, consideră deputatul PNL Alexandru Muraru.
Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat pe 6 ianuarie după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a catalogat Holocaustul ca fiind "o temă minoră".
Ministerul Sănătății reacționează după ce Corpul de control al prim-ministrului a efectuat verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19 și a sesizat ulterior Parchetul General.
Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este posibil ca marți să fie finalizat referatul de sesizare a președintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Mediului Costel Alexe.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.