Comisiile parlamentare de buget-finanțe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi "pentru" și 16 voturi "împotrivă".
Vicepremierul Dan Barna și-a scăpat ochelarii pe jos luni, în plenul Camerei Deputaților. Acesta nu s-a ridicat să-i recupereze, ci a fost chemat un angajat al Camerei să facă acest lucru.
Guvernul a aprobat în ședința de luni seară ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, de data aceasta având și avizul Consiliului Legislativ.
Premierul Florin Cîțu a spus luni că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB și a susținut că social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, la România TV, că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.
Parlamentul demarează procedurile de schimbare de funcții a șefei Televiziunii publice, Doina Gradea, a șefului Radioului public, Georgică Severin, și a Avocatului Poporului, Renate Weber.
Birourile permanente reunite au decis marți să trimită Comisiei de statut proiectele de lege inițiate de PNL, USR și PSD pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
PSD, care a avut 12 miniștri ai Sănătății în ultimii 30 de ani, are tupeul să îi ceară demisia lui Vlad Voiculescu, care a preluat mandatul de ministru în urmă cu nici două luni, scrie pe Facebook liderul USR PLUS Dacian Cioloș.
Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș spune că un proiect mai amplu de eliminare a pensiilor speciale poate să fie mai ușor respins de Curtea Constituțională.
Modificarea Legii offshore va fi făcută în cursul acestui an, însă exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate să înceapă mai devreme de 2024-2025, susține ministrul energiei, Virgil Popescu.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.