Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această țară nordică ce și-a exprimat dorința de a adera la Alianța Nord-Atlantică după declanșarea de către Rusia a invaziei în Ucraina în urmă cu doi ani.
László Kövér nu permite ca drapelul UE să fie arborat nici acum, la cea de-a 20-a aniversare a referendumului de aderare. Președintele Parlamentului nu intenționează să-și revizuiască decizia anterioară.
Guvernul ungar a cerut miercuri Suediei să-și "schimbe tonul" și să înceteze politica de "denigrare" față de Budapesta, condiții prealabile în opinia sa pentru orice vot privind aderarea Suediei la NATO.
Premierul ungar Viktor Orbán face apel la sprijinul conservatorilor europeni, susținând are are nevoie de autoritate nelimitată pentru combaterea COVID-19. Oponenții îl acuză de folosirea crizei pentru acapararea absolută a puterii.
Președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei a declarat că proiectul european trebuie să dea un răspuns corect problemei Trianon, despre care a spus e o problemă europeană, pentru care trebuie găsită o soluție comună.
Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European a recomandat luni activarea procedurii articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei pentru încălcarea valorilor fundamentale sub guvernarea lui Viktor Orban.
Președintele Comisiei pentru securitate națională din Parlamentul ungar vrea să-i trimită o scrisoare lui George Soros pentru a-i cere informații despre așa-zisul plan privind refugiații.O membră a CSM e deranjată de întâlnirile lui Soros cu Juncker.
Guvernul de la Budapesta intenționează să înăsprească din nou legislația privind refugiații și ONG-uri: acestea din urmă vor plăti un impozit mai mare dacă primesc finanțare externă. În spatele initiativei se află o teorie a conspirației.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.