Președintele Recep Erdogan a câștigat referendumul pentru sporirea propriilor puteri, iar Turcia a pornit pe un nou drum. Turcii au ieșit în stradă: unii pentru a sărbători, alții pentru a protesta. Cum se vede situația în mass-media din Vest.
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat duminică seara începerea imediată a unui dialog cu premierul Binali Yildirim și cu opoziția naționalistă privind reintroducerea pedepsei cu moartea. El va organiza un nou referendum.
Parlamentul turc a aprobat, în a doua rundă de vot, primele șapte articole privind modificările constituționale ce vor extinde puterile președintelui Recep Erdogan. Șeful Baroului avocaților turci avertizează asupra sfârșitului democrației în Turcia.
Principalul partid pro-kurd din Turcia, ai cărui co-președinți au fost arestați vineri și acuzați de terorism, a anunțat duminică că se retrage din Parlament pentru a protesta față de măsurile represive ale guvernului, informează AFP.
Proiectul modificării Constituției a fost reactivat de către Guvernul de la Ankara, iar un referendum privind creșterea prerogativelor președintelui ar putea avea loc până în primăvara anului viitor, a declarat, vineri, ministrul Justiției.
Parlamentul turc a aprobat reorganizarea celor mai importante instanțe. Votul reprezintă o victorie pentru Recep Erdogan. Criticii săi susțin că președintele îi va elimina pe judecătorii incomozi și-și va intensifica presiunile asupra justiției.
În Turcia, imunitatea a mai mult de un sfert din parlamentari va fi ridicată. Prin promulgarea legii privind eliminarea imunității, președintele Recep Erdogan își consolidează puterea.
Parlamentul turc a votat, vineri, pentru ridicarea imunității a peste 130 de membri cu dosare deschise de poliție, inclusiv pentru opinii politice. Votul reprezintă un nou pas spre subminarea democrației din Turcia.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.