Nu lăsați diversiunile lui Trump să vă distragă de la adevărata uzurpare a puterii, iată cel mai important imperativ al politicii democrate, potrivit „The Washington Post”, care trece în revistă toate deciziile „scandaloase” ale președintelui.
La ședința Comitetului Național Democrat (DNC) partidul a părut că se căznește să demonstreze că nu a învățat nimic de pe urma înfrângerii din 2024, observă „The Atlantic” (SUA).
Președintele și vicepreședintele SUA, Donald Trump, și respectiv J.D. Vance, au depus luni jurământul în fața unei mulțimi de foști președinți, oficiali aleși și membri ai familiei adunați la Capitoliul SUA, din Washington D.C., transmite Agerpres.
Cu două săptămâni înainte de a preda cheile Casei Albe, președintele realizează bilanțul palmaresului său, în timp ce tabăra sa se străduiește să consolideze meterezele împotriva viitoarelor abuzuri ale lui Donald Trump, scrie „Liberation” (Franța).
Țările în care au avut loc alegeri în 2024 însumează peste jumătate din populația lumii. Iar esența mesajului transmis de electorat a fost nemulțumirea provocată de starea de fapt, scrie The Washigton Post sub semnătura lui Fareed Zakaria.
Proiecțiile CNN și Fox News arată că Donald Trump are în acest moment în jur de 230 de electori și mai are nevoie de 40 pentru a câștiga alegerile. Fostul președinte a câștigat primul stat cheie: Carolina de Nord.
Americanii își votează marți viitorul președinte. Vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump au nevoie fiecare de cel puțin 270 de electori pentru a câștiga. Sondajele nu dau un câștigător clar.
Cu doar câteva zile înainte de alegerile din SUA (5 noiembrie), capitalele europene așteaptă cu prudență rezultatele unor alegeri în care nu au niciun cuvânt de spus, dar care, fără îndoială, vor avea o influență decisivă asupra viitorului Europei.
Președintele american Jode Biden a purtat pentru scurt timp o șapcă pe care scria „Trump 2024”, în timpul unei vizite la o stație de pompieri din Shanksville, Pennsylvania.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.