Alte 95.940 de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech au sosit marți, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
A șasea tranșă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze, a sosit luni dimineață, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-și respecte contractele pe care le-au semnat pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19, a declarat duminică președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters.
Grupul farmaceutic american Pfizer a redus la jumătate volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale UE, au declarat pentru Reuters mai mulți oficiali guvernamentali, scrie Agerpres.
A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi luni, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 informează că, potrivit datelor puse la dispoziție de către Institutul Național de Sănătate Publică, în România au fost vaccinate până acum 183.667 de persoane.
Universitatea Oxford & AstraZeneca a devenit al treilea dezvoltator de vaccin împotriva COVID-19 care a depus miercuri la Agenția Europeană a Medicamentului solicitarea pentru obținerea autorizației condiționate de punere pe piață a serului.
Florin Cîțu a aprobat marți transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech.
Compania farmaceutică BioNTech a estimat că este în măsură să producă două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la finele anului 2021, peste obiectivul anterior de circa 1,3 miliarde de doze, relatează luni AFP, citată de Agerpres.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anunță că a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Nevoia de a limita efectele pandemiei este foarte mare, iar aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului a celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, cel dezvoltat de Moderna, reprezintă o șansă în plus pentru a răspunde acestei nevoi.
În timp ce campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 înregistrează întârzieri, Uniunea Europeană a recunoscut sâmbătă o "insuficiență mondială" a capacităților de producere a vaccinurilor, declarându-se "pregătită să ajute" pentru a le crește.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.