Poliția Rutieră a întocmit dosar penal pentru distrugere pe numele vatmanului care a fost implicat, în București, într-un incident cu un șofer care a blocat linia de tramvai.
Bărbatul care conducea autoturismul înmatriculat în Suedia cu numere personalizate conținând injurii la adresa PSD nu a săvârșit niciun fel de abatere de la legislația românească, susține Cosmin Andreica, lider sindical al polițiștilor europeni.
Fostul ministru de Interne și fost vicepremier este acuzat de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis în judecată și firma care efectua lucrările ce au dus la moartea motociclistului de la rutieră, dar și administratorul acesteia.
Chestorul șef de poliție Bogdan Despescu a avut dimineață o discuție cu Mihai Tudose și i-a prezentat raportul pe marginea cazului polițistului acuzat de agresiune sexuală asupra minorilor. Ancheta cazului de pedofilie, preluat de Parchetul General.
Ministrul de Interne a propus marți premierului demiterea șefului Poliției Române și așteaptă demisii de la Brigada Rutieră. Subofițerul acuzat de pedofilie este suspectat de alte 15 fapte asemănătoare și chiar de viol asupra unor minori.
Fostul șef al Poliției Române a fost citat de procurori în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă. Tobă este audiat în calitate de martor. Și fostul șef al Poliției Rutiere a fost citat.
Gabriel Oprea a dat prima declarație în acest dosar la doi ani de la accidentul ce a condus la moartea polițistului Bogdan Gigină, cel care făcea parte din coloana oficială a fostului vicepremier Oprea. Până acum, Oprea a refuzat să dea declarații.
Procurorii DNA l-au citat în calitate de suspect pe patronul firmei care săpase groapa în care a murit polițistul Bogdan Gigină. Procurorii spun că lucrarea nu era semnalizată corespunzător, dar Petre Mazilu susține contrariul.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință oficial că a fost începută urmărirea penală împotriva sa în dosarul „Gigină”. Procurorii au primit avizul de urmărire penală dat de președintele Klaus Iohannis.
Polițistul Marian Godină a anunțat pe Facebook că va demisiona din cauza presiunilor șefilor IJP Brașov. A intrat în conflict cu ofițeriii după ce a luat permisul șoferului unei persoane importante. Apoi s-a răzgândit și a spus că rămâne în Poliție.
Tiberiu Nițu s-a prezentat la DNA marți, în jurul orei 8:30. După ce săptămâna trecută a demisionat din funcția de procuror general, astăzi el ar putea fi suspect în dosarul coloanelor oficiale ilegale. Gabriel Oprea a fost și el vineri la DNA.
Cererea DNA către Senat în dosarul lui Gabriel Oprea a creat probleme conducerii Parchetului General. Formal, cererea trebuia semnată de Tiberiu Nițu. El s-a abținut și a pasat la Licu, dar și el s-a abținut, Oprea fiindu-i coordonator de doctorat.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.