Agenția Națională de Integritate a anunțat joi că a sesizat DNA în privința primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru mai multe fapte de corupție.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu, după ce ar fi aprobat emiterea ilegală a unor documente necesare pentru construirea unui bloc în centrul Bucureștiului.
Robert Negoiță și mai mulți angajați din primărie au fost trimiși miercuri în judecată de DNA în dosarul de corupție legat de contractul de salubritate cu Rosal Group.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost amendat de polițiști cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea ordonanțelor militare, după ce a fost surprins duminică plimbându-se cu bicicleta în parc. El spune că a îmbinat utilul cu plăcutul.
Studiul ”Dreptul la locuire adecvată în municipiul București” al Centrului pentru Resurse Juridice arată că, per ansamblu, accesul cetățeanului la locuințe sociale este greoi, impredictibil, suprabirocratizat, anacronic, discriminatoriu și iluzoriu.
Primarul Sectorul 3 din București spune că unul dintre motivele pentru care ar ieși să protesteze este „lipsa transparenței în cheltuirea banului public”. Un alt motiv este „lipsa unui cadru legislativ coerent”
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat la DNA, joi dimineață, el declarând la ieșire că i s-a adus la cunoșință că are calitatea de suspect și că este vorba de o plângere formulată de Sorin Blejnar în 2009, relatează News.ro.
Liviu Negoiță, fost primar al sectorului 3, arhitectul-șef și secretarul Primăriei sectorului 3 sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu. DNA îi acuză că au dat autorizații ilegale pentru construirea unui bloc din Calea Dudești.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.