Un studiu al PwC relevă că aproximativ 25% dintre firmele chestionate iau în calcul importul de forță de muncă pentru a-și acoperi deficitul de angajați.
Salariile brute ale angajaților din companiile private au crescut, în medie, cu 9,4% în 2019, nivel peste cel de 4,6% estimat anterior de manageri, arată datele studiului salarial PayWell 2019, realizat de PwC.
Piața locală a platformelor digitale de mobilitate urbană este de aproximativ 1,6 miliarde de lei și generează beneficii economice de peste 1 miliard de lei, fiind complementară serviciilor de taximetrie, arată un studiu PwC România.
România pierde 6% din produsul intern brut numai din cauza deficitului de talente, arată o analiză a companiei de consultanță PwC, care estimează că lipsa personalului calificat costă întreaga Uniune Europeană 324 de miliarde de euro anual.
România este pe locul 28 în Uniunea Europeană în ceea ce privește indicele DESI - Digital Economic and Society Index, calculat de Comisia Europeană, deși are un potențial foarte mare de dezvoltare în acest domeniu, arată o analiză PwC.
Peste 70% dintre companiile care au participat la un sondaj al firmei de consultanță PwC România consideră că au nevoie de mai mult de șase luni pentru implementarea plății defalcate a TVA.
Necesarul de finanțare a lucrărilor de infrastructură, estimat de firma de consultanță PwC la 615 miliard de euro până în 2025, depășește posibilitățile actuale ale bugetelor naționale ale țărilor din regiune, implicit și pe cel al României.
România a urcat 5 poziții până pe locul 50 în clasamentul global Paying Taxes 2017, care măsoară ușurința plății taxelor și impozitelor pentru o companie tipică în 190 de țări, elaborat de firma de consultanță PwC.
Valoarea investițiilor în energie regenerabilă în România a depășit 7 miliarde de euro în ultimii ani, dar consumatorii au acoperit o parte a acestor costuri.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.