Produsul intern brut a crescut spectaculos în primul trimestru al acestui an față de trimestrul anterior, deși valoarea sa este încă mai redusă decât în perioada similară din 2020.
Cinci bănci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Inițiativei pentru IMM-uri în România, prin care se oferă finanțări noi pentru întreprinderi din toate regiunile țării.
Analiștii au fost luați prin surprindere luna trecută de o creștere peste așteptări a PIB în trimestrul al patrulea din 2016. Motivele care au dus la această creștere, publicate marți de Institutul de Statistică, i-au dezamăgit însă.
Explozia cererii nu a rămas fără urmări, astfel că importurile au crescut accelerat și deficitul comercial aproape s-a dublat în noiembrie, ceea ce subliniază riscul crescut de supraîncălzire a consumului.
Criza politică declanșată de demisia Guvernului în urma incendiului din clubul Colectiv nu va avea implicații negative asupra economiei românești dacă un nou Cabinet este format rapid, apreciază analiștii financiari.
Consumul populației continuă să crească, arată datele statistice, în special pe seama vânzărilor mai mari de produse alimentare, iar cererea va rămâne ridicată în următoarea perioadă.
Aproape 90% dintre companiile românești se așteaptă la creșteri ale cifrelor de afaceri în acest an, iar 12% dintre ei preconizează chiar un avans de peste 30%, arată un barometru realizat Raiffeisen Bank în rândul a 250 de antreprenori locali.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.