Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți alte 994 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, cel mai mare bilanț de la debutul epidemiei. Numărul total de infecții a ajuns la 39.133.
România va ieși din această criză cu o structură a economiei, privată și de stat, modificată, dar mai eficientă și mai competitivă, susține ministrul de finanțe, Florin Cîțu
Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Externe vor da detalii suplimentare cetățenilor din diaspora privind scrutinul pentru prezidențiale începând cu data de 28 august, când debutează perioada electorală, informează AEP.
Numărul total al românilor de pretutindeni este de aproximativ 9.700.000, conform datelor comunicate de către 70 de misiuni diplomatice ale României și centralizate de ministerul de resort.
La primul Consiliu European după alegerile europarlamentare nu s-a ajuns la niciun acord privind desemnarea președinților principalelor instituții europene. Un nou summit va avea loc pe 30 iunie.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni spune că situația alocațiilor din Austria va fi discutată la reuniunile din cadrul Președinției Consiliului UE.
Românii din diaspora și nu numai se pregătesc de mitingul de vineri seara, din Piața Victoriei, chiar dacă organizatorul s-a retras, pe fondul unor neînțelegeri cu Primăria Capitalei. Guvernanții nu înțeleg protestul românilor din afara țării.
Începând de marți, localitățile din toată Europa se pot înregistra pe portalul WiFi4UE, în scopul de a obține finanțare din partea UE pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.
Executivul a modificat miercuri o ordonanță de urgență pentru a veni în sprijinul etnicilor români din Ucraina, afectați de noua Lege a educației promulgată recent de președintele Petro Poroșenko.
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, declară că mai mult de jumătate din românii plecați la muncă în străinătate au în vedere și posibilitatea de se întoarce în țară și, de aceea,este importantă politica de reinserție socială.
Pentru românii care muncesc și trăiesc în Marea Britanie, dar și pentru cei care iau în calcul această variantă, votul favorabil al britanicilor pentru Brexit, a venit ca o decizie-șoc, care îi va afecta chiar dacă efectele nu vor apărea imediat.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.