Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat luni seară că, din 2027, gazul din Neptun Deep va ajunge în casele românilor și va sprijini mediul privat românesc.
Romgaz și SOCAR, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat vineri, la Baku, un nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua sâmbătă o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care vor mai participa și alți lideri regionali și europeni.
Romgaz a finalizat cu succes luni achiziția participației Exxon în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Romgaz preia participația Exxon Mobil în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, iar autoritățile estimează că exploatarea zăcămintelor de gaze va începe în 2026.
Semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited nu a avut loc încă, deoarece mai trebuie clarificate anumite detalii de implementare, a anunțat luni Romgaz.
România ar putea fi independentă energetic când Romgaz și OMV Petrom vor extrage primele cantități de gaze din Marea Neagră. Când crede ministrul energiei, Virgil Popescu, că ar putea avea loc acest lucru?
Producătorul de gaze naturale Romgaz a finalizat negocierile cu compania americană ExxonMobil în privința achiziției a jumătate din drepturile de concesiune în perimetrul Neptun din Marea Neagră în care s-au descoperit cantități importante de gaze.
În contextul unui deficit bugetar mult peste limitele admise în UE, guvernul obligă firmele de stat să vireze cea mai mare parte a profitului la buget, ca dividende, în loc să lase fondurile la dispoziția companiilor, pentru investiții.
Judecătorii ICCJ au constatat nereguli grave în rechizitoriul făcut de procurori și au anulat probe importante. Decizia magistraților poate fi contestată.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.