Articole despre Romsilva

FOTO: Romsilva

Romsilva vrea să reîmpădurească zone afectate de calamități cu fonduri din PNRR

FOTO: Romsilva

Romsilva și Poșta Română, protocol pentru compensarea sumelor aferente lemnului de foc

FOTO: Romsilva

Romsilva are un nou director, care a fost șef al Direcției Silvice Vâlcea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

G4Media: Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, numit în consiliul de administrație al Romsilva

Romsilva scoate la vânzare aproape 25.000 de pomi de Crăciun

FOTO: Romsilva

Romsilva: Sute de mii de puieți forestieri, oferiți voluntarilor implicați în acțiuni de împăduriri

Astfel, suprafața totală a pădurilor proprietatea publică a statului care deține certificarea managementului forestier pe sistemul FSC este de 2.512.551 hectare, adică 80,5% din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva. Aceste păduri certificate sunt administrate de 233 ocoale silvice de stat din cadrul Romsilva.

În ultimele două decenii, suprafața pădurilor proprietatea publică a statului certificată la nivel internațional a crescut de la 30 de mii de hectare, în anul 2002, la peste 2,5 milioane de hectare, în prezent.

Certificarea managementului forestier pe sistemul FSC reprezintă garanția că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme internaționale din silvicultură, și că lemnul pus pe piață are proveniența certă și legală.

Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiștii unui organism de certificare.

În ultimii ani, în urma acestor verificări în teren, auditorii internaționali au constatat respectarea setului de cerințe privind certificarea forestieră pentru pădurile proprietatea publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva care dețin certificarea managementului forestier.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Romsilva deține 7 certificate FSC pe management forestier, cu următoarele coduri de licență: FSC-C109255, FSC-C140876, FSC-C140884, FSC-C140886, FSC-C141263, FSC-C141142, FSC-C103005.

A fost reînnoită certificarea forestieră la standard internațional pentru 80% din pădurile statului

FOTO: Romsilva

Aproape 20 de milioane de puieți, plantați în această primăvară de Romsilva

FOTO: Facebook.com/RnpRomsilva

Romsilva va regenera peste nouă mii de hectare de fond forestier

Romsilva vinde zeci de mii de pomi de Crăciun

FOTO: Taina Sohlman | Dreamstime.com

Ciucă recunoaște că Guvernul a greșit când a plafonat prețul lemnelor de foc la 400 lei/mc

FOTO: Björn Wylezich | Dreamstime.com

România vinde lemne de foc Republicii Moldova

Top stories

Advertising