Josef Weidenholzer, eurodeputat socialist austriac, a descris situația din România ca fiind "îngrijorătoare" având în vedere violența poliției, a amenințărilor la adresa jurnaliștilor și a reformei judiciare controversate.
Extrema dreaptă urmează să răspundă în cursul după amiezii de marți la invitația făcută de liderul ÖVP, partid ce a câștigat alegerile legislative din 15 octombrie, scrie Kurier.at.
Cancelarul Christian Kern, de centru-stânga, a acuzat țările din Europa de Est că sunt "exportatoare de șomaj". Social-democrații din Austria (SPÖ) încearcă să-și recâștige alegătorii “migrați” către extrema-dreaptă.
Werner Faymann a anunțat, luni, că demisionează atât din funcția de cancelar al Austriei, cât și din cea de președinte al Partidului Social-Democrat (SPÖ).
Rezultatul primului tur al prezidențialelor din Austria a zdruncinat partidele tradiționale. Pentru prima dată, președintele nu va fi dat nici de conservatori, nici de social-democrați. Un extremist de dreapta ar putea ajunge șeful statului austriac.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.