CDU și CSU și-au anunțat luni miniștrii care vor face parte din guvernul de coaliție de la Berlin. Friedrich Merz urmează să fie votat cancelar pe 6 mai în Bundestag,
La două luni de la alegeri și pentru prima dată în istoria sa, AfD a depășit în sondaje tandemul conservator CDU/CSU condus de Friedrich Merz, care a fost deja criticat, inclusiv de propria sa tabără, scrie „Le Point” (Franța).
Conținutul acordului de coaliție, semnat de nici o săptămână, a devenit măr al discordiei, iar guvernul nici n-a apucat să fie învestit, scrie „Politico” (Belgia).
Viitorul cancelar al Germaniei, Friedrich Merz, a declarat că noul guvern federal va încerca să limiteze numărul solicitanților de azil la nu mai mult de 100.000 pe an, a anunțat DPA preluată de „Mediapool” (Bulgaria).
Uniunea Creștin-Democrată a lui Friedrich Merz și social-democrații (SPD) au anunțat miercuri că au ajuns la un acord privind formarea unei coaliții guvernamentale la Berlin, după alegerile anticipate din februarie, scrie FAZ.
Blocul conservator, format din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și din aliatul bavarez al acesteia, Uniunea Creștin-Socială (CSU), și social-democrații germani au ajuns sâmbătă la un acord de principiu pentru formarea viitorului guvern.
Cel mai mare punct de fricțiune în aceste negocieri va fi finanțarea, deoarece social-democrații doresc o reformă a frânei datoriilor, scrie „La Razon” (Spania).
Olaf Scholz i-a răspuns vineri lui Donald Trump, subliniind suveranitatea Ucrainei în fața Rusiei și apărând politica germană privind libertatea de exprimare, recent criticată de noua administrație americană, scrie AFP preluată de Agerpres.
Duminică, 23 februarie, germanii sunt așteptați la urne pentru a alege noul Parlament într-un context geopolitic tensionat și cu o miză care depășește granițele naționale.
Cancelarul german, Olaf Scholz, s-a ciocnit duminică cu liderul opoziției, Friedrich Merz, într-o dezbatere aprinsă, acuzându-l că acceptă favoruri din partea extremei drepte, notează „France 24” (Franța).
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.