Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, într-o emisiune la Kanal D, că îl apreciază Eduard Hellvig pentru tot ceea ce a făcut și cât a condus SRI, și cât a fost în politică, astfel că "este oricând binevenit în PNL".
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat luni care este legătura partidului acum cu fostul președinte Crin Antonescu și fostul secretar general, Eduard Hellvig, care între timp a condus și Serviciul Român de Informații (SRI).
Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că ipoteza candidaturii fostului șef al SRI, Eduard Hellvig, la alegerile prezidențiale este una de luat în seamă.
Noua ministră a Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat, referitor la faptul că a făcut studiile la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, că a învățat de acolo rigoarea și disciplina.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a negat vineri că ar fi interesat să preia șefia SRI după demisia lui Eduard Hellvig, afirmând că își dorește să fie deputat și după anul 2024.
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Berlin, dacă are informații că fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, ar putea intra din nou în politică.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat marți dimineață că demisia lui Eduard Hellvig de la șefia SRI este un gest de normalitate și de onoare, iar mandatul său a fost unul "reușit".
Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și-a anunțat luni demisia din funcție și a prezentat "transformările" prin care a trecut instituția în ultimii ani.
Serviciul Român de Informații (SRI) a avut marți o ședință pentru evaluarea stadiului măsurilor adoptate de instituție în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți, 28 martie, un mesaj cu ocazia aniversării a 33 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații (SRI). Doar că ziua Serviciului a fost duminică, pe 26 martie.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.