În contextul avertizărilor meteo de caniculă emise de la începutul lunii iulie, cea mai mare parte a apelurilor de urgență anunțate la 112 au vizat solicitări de asistență medicală din partea echipajelor de la Ambulanță și de la SMURD.
Guvernul a adoptat vineri o Ordonanță de urgență prin care vor fi implementate măsuri ce vor asigura creșterea preciziei localizării apelurilor efectuate la Serviciul de urgență 112.
Guvernul a aprobat marți Hotărârea privind cloudul guvernamental, un program de digitalizare a administrației. În primăvara anului trecut, proiectul a stârnit critici din cauza amestecului serviciilor în funcționarea acestuia.
Cloudul guvernamental, piesa centrală a transformării digitale a României, care va atrage 500 de milioane de euro de la UE, este în faza proiectării și legiferării. Proiectul de reglementare a reușit, în ultimele luni, să agite spiritele.
Radu Puchiu, co-founder H.appy Cities și envoy al Open Government Partnership critică „urgența” în legiferarea cloudului guvernamental și lipsa unei analize serioase pentru acest proiect de 500 de milioane de euro care va fi găzduit de STS și SRI.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Pfizer/BioNTech pentru grupa de vârstă 5- 11 ani, începând cu 26 ianuarie.
Fostul adjunct al șefului STS de pe vremea președintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.
Serviciul de urgență 112 a fost apelat abuziv de peste 231.000 de ori doar în prima jumătate a acestui an, transmite Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
În cazul producerii unui accident rutier, sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către serviciul de urgență a informațiilor pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.