Doar 10% dintre părinții copiilor ucraineni refugiați în România își pot acoperi toate nevoile de bază, 26% pot acoperi majoritatea nevoilor, 60% pot acoperi doar parțial sau doar unele nevoi, relevă o analiză din februarie a Salvați Copiii.
Organizația Salvați Copiii susține adoptarea celor două proiecte de lege aflate în procedură parlamentară, care se referă la protecția copiilor și tinerilor în vederea evitării dependenței acestora de jocurile de noroc.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți dimineață, la finalul unei întâlniri de lucru cu ministrul Educației, Ligia Deca, că România nu se confruntă cu "violențe foarte mari" în școli, însă datele oficiale sunt îngrijorătoare.
Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, în vreme ce o treime dintre aceștia și-ar dori să-și continue studiile în străinătate.
Salvați Copiii România a răspuns la solicitarea de ajutor transmisă de Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care îngrijește copiii răniți în războiul din Ucraina.
În România, fenomenul de bullying are proporții nemaiîntâlnite: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de bullying.
Organizația Salvați Copiii România deschide, în București, Centrul de Consiliere și Servicii Integrate pentru copiii refugiați din Ucraina și părinții lor
Majoritatea familiilor vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor și așteaptă ajutor de la actori non-statali, cum ar fi ONG-urile și Biserica.
Copiii care s-au refugiat din Ucraina pentru a trăi în Europa se confruntă cu probleme de sănătate mintală, mai mult de unul din doi copii intervievați simțindu-se neliniștit sau îngrijorat în legătură cu viitorul său.
În România, unul din doi copii este supus unei forme de violență fizică, emoțională și sexuală, în vreme ce 41,5% dintre copii trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială și 6 copii dintr-o mie mor înainte de a împlini un an de viață.
Aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.