Majoritatea familiilor vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor și așteaptă ajutor de la actori non-statali, cum ar fi ONG-urile și Biserica.
Copiii care s-au refugiat din Ucraina pentru a trăi în Europa se confruntă cu probleme de sănătate mintală, mai mult de unul din doi copii intervievați simțindu-se neliniștit sau îngrijorat în legătură cu viitorul său.
În România, unul din doi copii este supus unei forme de violență fizică, emoțională și sexuală, în vreme ce 41,5% dintre copii trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială și 6 copii dintr-o mie mor înainte de a împlini un an de viață.
Aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.
Părinții trebuie să discuțe cu copiii despre bullying, dar pentru asta e nevoie ca, la rândul lor, să știe cu adevărat ce înseamnă și cum să inițieze o astfel de discuție.
Aproape jumătate dintre profesori spun că e nevoie de educație remedială post-pandemie și pe perioada verii, potrivit unui studiu publicat de organizația Salvați Copiii România.
Un elev bătut și umilit de colegi s-a aruncat de la etajul 1 al unei școli din București, în timp ce colegii care-l umiliseră, îl încurajau să sară. Un inspector școlar a calificat întâmplarea drept ”o simplă joacă”.
Suspendarea cursurilor școlare și impredictibilitatea aplicării scenariilor de participare școlară în contextul pandemiei de COVID-19 au produs un impact considerabil asupra copiilor și familiilor lor, adâncind inechitatea sistemică.
Mediul online reprezintă principala sursă de informare pentru copii: site-urile de știri, rețele de socializare, bloguri și vloguri sau Youtube sunt resursele pe care copiii și tinerii le folosesc pentru a căuta informații.
În școli persistă „segregarea” copiilor de etnie romă, în ciuda obiectivului declarat al autorităților de a o elimina, susține organizația Salvați Copiii.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.