Aplicația TikTok a anunțat duminică faptul că a mobilizat imediat resurse și personal pentru a contracara ura și dezinformarea care au apărut după atacul grupului islamist palestinian Hamas asupra Israelului, potrivit Reuters.
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus, într-un interviu pentru Digi24, că săptămâna viitoare urmează să se decidă dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale.
Întrebat de decizia Comisiei Europene de interzicere a TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, ministrul cercetării spune că România analizează aplicarea unei astfel de prevederi în România.
Departamentul IT al Comisiei Europene le-a cerut tuturor angajaților să-și dezinstaleze aplicația TikTok de pe telefoanele de serviciu. Decizia vine în urma unor îngrijorări privind protecția datelor.
Senatul României are, începând cu noua sesiune parlamentară, cont de TikTok, dar acesta nu s-a ”născut” oricum, ci printr-un Memorandum aprobat de Biroul permanent.
Dezinformarea de pe TikTok a atins niveluri alarmante, cu atât mai mult cu cât aplicația este tot mai utilizată de adolescenți ca motor de căutare, arată un studiu publicat miercuri de societatea NewsGuard, informează joi AFP, citată de Agerpres.
Comisia Europeană a publicat joi rapoartele redactate de Google, Facebook, Microsoft, TikTok și Twitter privind măsurile pe care le-au luat în noiembrie și decembrie 2021 împotriva dezinformării legate de coronavirus.
Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a exclus luni pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură, motivul fiind manifestările pe care le-a avut prin diverse filmulețe postate pe Tiktok.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.