Guvernul de la București și cel de la Chișinău au semnat un Memorandum de înțelegere privind continuarea realizării proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din România și Republica Moldova.
Reprezentanții Transelectrica și oficiali ai Republicii Moldova au discutat, la București, despre extinderea OPCOM pe piața de energie electrică din Republica Moldova, informează Transelectrica.
Peste 420 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii energetice naționale din Fondul pentru Modernizare - cea mai mare finanțare din fonduri europene accesată de Transelectrica.
România primește de la UE aproape 23 milioane de euro din Fondul pentru modernizare pentru Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV Constanța Nord-Medgidia Sud.
Ministerul Energiei a transmis marți la Banca Europeană de Investiții primele aplicații pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a nouă proiecte strategice în sectorul energetic, cu un cost de investiție de peste 693 milioane euro.
Ca urmare a informațiilor publicate în presă referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Transelectrica, Marius Carașol, Consiliul de Supraveghere al companiei i-a solicitat acestuia toate documentele de atestare a studiilor în original.
Un fost șef din Transelectrica a dezvăluit la Digi24 că Mihai Tudose i-a cerut, în perioada în care era ministru al Economiei, să nu-i mai trimită informări privind situația companiei.Actualul premier i-a mai cerut s-o angajeze pe șefa sa de cabinet.
Prețul electricității pe piața spot a bursei OPCOM a ajuns vineri dimineață la ora 9:00 la un nou record istoric de 550 de lei (122 de euro) pe MWh, cu 80% mai mare față de prețul înregistrat în primele zile ale acestui an.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.