Azerbaidjan, Turcia, Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia vor semna, la 25-26 aprilie, la Sofia, un acord de amploare pentru a asigura o nouă rută de livrare de gaz azer prin teritoriul celor șase țări către Europa Centrală.
Cutremurele din Turcia au produs avarii, explozii și au afectat infrastructura de transport de gaze naturale a țării, astfel că Transgaz își manifestă întreaga disponibilitate ca echipele sale tehnice de intervenție șă ajute la remedierea acestora.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua sâmbătă o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care vor mai participa și alți lideri regionali și europeni.
Compania de stat Transgaz a încheiat un acord cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (3SIIF) pentru colaborarea în domeniul infrastructurii și conectivității de gaze naturale din România.
Importurile de gaze ale României se desfășoară normal, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, după ce Gazprom a anunțat că sistează livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria.
În contextul unui deficit bugetar mult peste limitele admise în UE, guvernul obligă firmele de stat să vireze cea mai mare parte a profitului la buget, ca dividende, în loc să lase fondurile la dispoziția companiilor, pentru investiții.
Comisia Europeană a acceptat angajamentele propuse de compania română de transport a gazelor naturale Transgaz în vederea facilitării exporturilor de gaze către statele vecine.
Uniunea Europeană acoperă aproximativ 30% din costurile de finanțare ale unui proiect ce extinde rețeaua de gaze naturale din nord-estul României pentru alimentarea conductei Iași-Ungheni.
În urma unei investigații antitrust a Comisiei Europene, compania națională de transport a gazelor Transgaz a promis că se va abține de la obstrucționarea exporturilor către statele membre UE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.