Comisia Europeană a acceptat angajamentele propuse de compania română de transport a gazelor naturale Transgaz în vederea facilitării exporturilor de gaze către statele vecine.
Uniunea Europeană acoperă aproximativ 30% din costurile de finanțare ale unui proiect ce extinde rețeaua de gaze naturale din nord-estul României pentru alimentarea conductei Iași-Ungheni.
În urma unei investigații antitrust a Comisiei Europene, compania națională de transport a gazelor Transgaz a promis că se va abține de la obstrucționarea exporturilor către statele membre UE.
Uniunea Europeană vrea să crească mai rapid producția de energie din surse regenerabile. Paradoxal, aceasta este o veste bună și pentru cei care exploatează o sursă convențională de energie - gazele naturale.
Compania națională de transport a gazelor construiește infrastructura de pe teritoriul României a conductei Bulgaria-România-Ungaria-Austria, un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.
Transgaz a câștigat un important proces de privatizare în Republica Moldova și pregătește o investiție strategică în dezvoltarea unei conducte de gaze naturale.
În cadrul conferinței de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă, Pavel Filip a anunțat că Transgaz a câștigat licitația pentru privatizarea Vestmoldtransgaz.
Compania de stat Transgaz a depus, printr-o firmă înregistrată la Chișinău, o ofertă de cumpărare a Vestmoldtransgaz, din vânzarea căreia Guvernul Republicii Moldova vrea să obțină minim 9 milioane de euro.
Compania de transport a gazelor naturale Transgaz și-a deschis o reprezentanță la Chișinău. Această firmă participă la extinderea conductei de gaze Iași-Ungheni și intenționa să participe la privatizarea Vestmoldtransgaz.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.