Cu doar 45 de puncte din 100, România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea
Europeană, alături de Ungaria (43 de puncte) și Bulgaria (42 de puncte), potrivit Indicelui de Percepție a Corupției 2021.
Pandemia de coronavirus a alimentat sentimentul de corupție în rândul cetățenilor Uniunii Europene, mai puțin de jumătate dintre ei considerând că această criză a fost gestionată 'transparent' de către autorități.
Corupția persistentă slăbește sistemul de sănătate și contribuie la regresul democrației, pe fondul pandemiei de COVID-19, atrage atenția Transparency International, cu ocazia lansării raportului privind Indicele de Percepție a Corupției în 2020.
Tribunalul UE a decis marți că Parlamentul European poate refuza accesul la documente privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale, urmare a plângerii făcute de jurnaliști din mai multe state membre.
Proiectele de legi privind reforma fiscală, inclusiv amnistierea fiscală, adoptate joi de către Parlament, avantajează și poartă grija persoanelor cu bani mulți și murdari, spune Veaceslav Negruța, de la Transparency International Moldova.
Guvernanții moldoveni au
mascat sub o altă denumire vechea lor inițiativă de legalizare a banilor murdari,
au introdus-o subit în ordinea de zi a Legislativului și au votat-o rapid în ambele lecturi.
Transparency International a publicat joi raportul anual privind Indicele de Percepție a Corupției (IPC) la nivel global. România se menține cu același scor, de 48 de puncte, ca și în urmă cu un an, și pe același loc la nivelul UE - 25.
MAE a organizat joi lansarea dezbaterilor din cadrul Forumului de consultare publică, dezbateri și comunicare în vederea pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene ”EU-RO 2019”.
Deputații moldoveni au amendat Legea cetățeniei oferind posibilitate străinilor bogați să obțină cetățenia Republicii Moldova dacă acceptă să împrumute statului 250 de mii de euro pentru o perioadă de 5 ani.
Deputații moldoveni au amendat Legea cetățeniei
oferind posibilitate străinilor bogați să obțină cetățenia Republicii Moldova
dacă acceptă să împrumute statului 250 de mii de euro pentru o perioadă de 5
ani.
În Republica Moldova se menţine riscul legalizării, prin diferite metode, a unor capitaluri de provenienţă dubioasă. Declaraţiile recente ale ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, cu privire la o eventuală cedare de către Banca
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.