Preluarea guvernării de către Coaliția PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranța, stabilitatea și predictibilitatea de care avea nevoie, consideră premierul Nicolae Ciucă la un an de la instalarea Cabinetului său.
Coaliția de guvernare și-a propus să crească natalitatea în România prin extinderea la nivel național a unui program derulat anii trecuți de fostul primar general Gabriela Firea la nivelul Capitalei.
mediaTRUST publică un studiu al vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 octombrie – 31 octombrie.
Coaliția de guvernare vrea să-l țină pe viață în funcția de președinte al Consiliului Legislativ pe "părintele OUG 13", fostul deputat PSD Florin Iordache.
UDMR, care a introdus săptămâna trecută printr-un amendament în Senat majorarea indemnizațiilor pentru demnitari, a propus recalcularea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale, iar Parlamentul s-a conformat.
USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, în condițiile în care termenul prevăzut în PNRR pentru această măsură este 31 decembrie 2022.
Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede majorări salariale pentru demnitari de la 1 noiembrie.
Președintele Klaus Iohannis a transmis din nou că Guvernul și Coaliția funcționează, iar "lucrurile sunt bine gestionate". Acesta a mai explicat și că "este rezonabil și este așteptat să crească și salariile, și pensiile".
Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat din nou marți legea avertizorilor de integritate, iar USR acuză că majoritatea PSD, PNL și UDMR nu a ținut cont de propunerile sale.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.