Localnicii din Scoreni
nu au mai avut lumină noaptea pe străzi de vreo 35 de ani. De la „perestroikă” încoace,
au rămas doar stâlpii vâjâiți de vânt. Europenii le-au dat o nouă „viață”. Au
montat pe ei becuri LED. Acum,
Gala Solidarității Internaționale și-a premiat câștigătorii, aleși din rândul celor care au ajutat prin proiecte sau activități la îmbunătățirea vieții persoanelor din țări în curs de dezvoltare sau la promovarea solidarității internaționale în țară.
Am stat de vorbă cu Ștefan Cibian, despre cea de-a 10-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, și am discutat despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și pregătirea președinției române a Consiliului UE din 2019.
Între 4 și 6 septembrie a avut loc ce de-a X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare. Evenimentul din acest an a inițiat dezbateri despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și rolul de donator al României.
ONU, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, lansează marți, 28 martie 2017, GenderPulse – primul instrument de vizualizare grafică interactivă a indicatorilor statistici sensibili la dimensiunea de gen.
Am stat de vorbă cu conf. univ. dr. Luciana Alexandra Ghica, inițiator și director al IDC despre ce înseamnă dezvoltare internațională, de ce România are nevoie să se implice din ce în ce mai mult în acest domeniu și despre inițiativele centrului.
Unul din Obiectivele Globale ale ONU pentru 2030 îl reprezintă garantarea educației de calitate și promovarea oportunităților de învățare pentru toți. Cum rămâne însă cu refugiați care și-au pierdut totul, inclusiv dreptul la educație?
Tatiana Covalciuc a revenit în Moldova pentru a pune pe picioare propria afacere, dar din primele clipe s-a confruntat cu corupția. Astăzi, ea își propune să creeze structuri de sprijin pentru reîntoarcerea moldovenilor migranți.
Diana Velica este o tănără doctorandă care activează în domeniul dezvoltării internaționale și al drepturilor omului. Ne-a mărturisit într-un interviu cum vede generația tânără problema politicilor de dezvoltare internaționale.
Funcționează eficient colaborarea inter-sectorială în domeniul politicilor de dezvoltare, în România? Ce rol are educația globală și cât de implicați sunt tinerii în acest domeniu ne explică într-un interviu Ștefan Cibian.
Ambițioasa Agendă 2030, propusă de Națiunile Unite la finele lui 2015, reprezintă un program universal de acțiune globală în domeniul dezvoltării durabile. Care sunt însă acțiunile concrete propuse și ce obiective și-au asumat statele ONU?
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.