A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.
Îndeplinirea obiectivului principal asumat prin Acordul de la Paris, cel de a limita încălzirea globală la 1.5° C, în loc de 2° C, contribuie fără îndoială la dezvoltarea durabilă, crearea locurilor de muncă și la avansul economiei globale.
Cartografierea specialiștilor și instituțiilor din România, cu o vastă expertiză în procesul de reformă și dezvoltare ai ultimilor 26 de ani,devine posibilă printr-un instrument online care oferă acces direct la proiecte și finanțări internaționale.
Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, îndeamnă la o implicare comună și la îndeplinirea angajamentelor incluse în Noua Agendă 2030, de către fiecare stat, prin asumarea noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).
Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, îndeamnă la o implicare comună și la îndeplinirea angajamentelor incluse în Noua Agendă 2030, de către fiecare stat, prin asumarea noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).
Potrivit UNDP, până în 2030 60% din populația globului va locui în orașe. În acest context, noua agendă urbană, adoptată recent, propune durabilitate, incluziune și flexibilitate. Care vor fi însă principalele provocări ale lumii?
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), cu sprijinul MAE, a lansat un nou apel de proiecte și activități de comunicare și advocacy în domeniul cooperării și dezvoltării. Propunerile sunt așteptate până luni, 8 august 2016.
Tinerii între 18 și 35 de ani care locuiesc în Zona de Securitate pot aplica pentru granturi pentru afaceri prin Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor
Unite pentru Dezvoltare.
Uciderea, răpirea și atacurile sunt pericole care îi pândesc în fiecare zi pe lucrătorii umanitari. Instituțiile internaționale aduc un tribut lucrătorilor care își riscă viața pentru a ajuta victimele dezastrelor naturale sau războaielor.
Agenda ambițioasă de dezvoltare a Națiunilor Unite post-2015 este controversată înainte de a se ajunge la dezbaterile oficiale, care vor avea loc în septmebrie.
În fiecare an, doi tineri din România între 18 și 25 de ani primesc „mandat” pentru a participa la reuniuni ONU și transmit mesaje pe teme prioritare legate de dezvoltare. Interviu Luca Ciubotaru, delegat al României în 2014-2015.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.