Comisia Europeană a aprobat un cuantum de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a sprijini România să soluționeze daunele considerabile cauzate de perioadele de secetă și de incendiile forestiere din 2022.
Românii așteaptă adesea ca schimbările să vină de la alții și le reproșează destul de des politicienilor că e doar vina lor pentru tot ce nu merge în țară. Tinerii voluntari propun o altă abordare - efectul de domino.
Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, interzicerea folosirii unor alimente noi autorizate, cea mai cunoscută fiind făină de greieri, în produsele tradiționale, precum cozonacul și pasca.
România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE, spune premierul Marcel Ciolacu.
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a mers luni la Budapesta pentru a încerca să schimbe poziția premierului ungar. Pentru Kiev, summitul european de la mijlocul lunii decembrie va fi decisiv. Și pentru viitorul UE.
Olanda a solicitat oficial Comisiei Europene o misiune suplimentară de stabilire a faptelor în Bulgaria, a informat BNR, serviciul public de radiodifuzine din Bulgaria, citat de Mediapool.
Anul trecut, producția agricolă a UE a fost estimată la 537,5 miliarde de euro la prețul de bază, ceea ce reprezintă o creștere de 19% față de 2021, scrie publicația maghiară Magyar Hirlap.
Un sondaj Eurobarometru, realizat special pentru Parlamentul European, analizează în profunzime obiceiurile legate de mass-media, inclusiv încrederea cetățenilor în diferite surse de informare, transmite reporter.gr.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.