Portalul de limbă rusă Kp.md a publicat la 22 iulie 2019 o știre despre cum în Europa a crescut considerabil numărul de îmbolnăviri de sifilis, relatează site-ul Stopfals.md, citat de Report.md.
Eu sper că el trăiește și că nu mi l-au luat pentru organe. L-am vândut. Așa reiese. L-am auzit doar cum a plâns când l-au scos din mine. Câteva secunde. Nu am reușit nici să deschid ochii ca să-l văd. Mi l-au luat și l-au dus. O fi fată sau băiețel?
Șeful interimar al Serviciului Pază și Protecție de Stat, Anatolie Golea, combate ipoteza unui atentat asupra președintelui în cazul accidentului de duminică cu implicarea mașinii șefului statului.
Mesajele anti-occidentale sunt prezente în diferite medii - online, mass media, ajung în agenda publică ori ascunsă a unor politicieni, dar îmbracă și alte forme. De aceea este importantă alegerea surselor de informare de către cetățeni.
Parlamentul European a aprobat suspendarea asistenței financiare pentru Moldova, urmare a invalidării de către justiția moldovenească a alegerilor locale anticipate din Chișinău și a neglijării recomandărilor Comisiei de la Veneția.
Cu ani în urmă, când au luat drumul Italiei, Maria și Sergiu Chirinciuc din Cărpineni știau exact că nu vor rămâne acolo. Erau siguri că se vor întoarce. Că nu vor prinde rădăcini și nu-și vor cumpăra acolo casă, cum fac majoritatea moldovenilor.
Vinurile moldovenești sunt tot mai căutate pe piața internațională. Străinii le apreciază, iar exporturile cresc anual. După embargoul impus de Rusia, producătorii moldoveni au început să investească în calitate, pentru a putea penetra și piața UE.
Fiecare al 5-lea moldovean, care încă se mai află în Republica Moldova, ar pleca pentru totdeauna din țară. Aceasta înseamnă 21% din numărul total de cetățeni. Alți 35% ar pleca din Moldova doar pentru o anumită perioadă. 42% nu ar pleca din țară.
Ala Verner a lucrat profesoară de istorie, iar pentru că salariul era mic, paralel preda și la clasele primare. După 18 ani de pedagogie, a renunțat și a decis să-și deschidă o afacere.
Localnicii din Scoreni (Republica Moldova) nu au mai avut lumină noaptea pe străzi de vreo 35 de ani. De la „perestroikă” încoace, au rămas doar stâlpii vâjâiți de vânt. Europenii le-au dat o nouă „viață”. Acum, noaptea, se vede totul ca în palmă.
A așteptat să împlinească 18 ani ca să poată accesa un credit nerambursabil de la ODIMM, pentru inițierea unei afaceri cu iepuri. A făcut asta pentru tatăl ei, care muncește în Franța. A vrut să-l aducă acasă.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.