Aleksandr Lukașenko e implicat în presupuse crime de război, având în vedere că băieți și fete, chiar și de numai 6 ani, sunt duși în lagăre de „deportare forțată”.
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a afirmat joi că pacea în țară trebuie negociată acum cu Ucraina și să se stea la masa negocierilor fără precondiții, asigurând în același timp că contraofensiva Kievului nu va avea succes.
Media ruse au difuzat miercuri seara imagini de la percheziția din vila șefului grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, întreprinsă la Sankt-Petersburg în timpul tentativei sale de rebeliune armată, la sfârșitul lui iunie, informează joi AFP.
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, și-a înmulțit declarațiile prin care își atribuie meritul soluționării pașnice a crizei declanșate în Rusia de Evgheni Prigojin, relatează France 24.
Belarusul nu ar avea "nicio reținere" să folosească arme nucleare, dacă ar fi atacat, a declarat președintele Alexander Lukașenko, subliniind că l-a presat pe președintele rus Vladimir Putin să trimită arme nucleare tactice în Belarus.
Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că, dacă o altă țară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ar exista "arme nucleare pentru toți", transmite Reuters.
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat construirea unei bariere fizice și electronice de-a lungul graniței de 200 km cu enclava rusă Kaliningrad, transmite Euronews.com.
Militari belaruși au început să fie pregătiți în Rusia pentru utilizarea de arme nucleare "tactice", au precizat Moscova și Minskul, după ce recent Kremlinul a anunțat trimiterea acestui timp de armament în Belarus.
Forțele Armate ruse au demarat miercuri câteva manevre în Siberia, care includ desfășurarea de rachete intercontinentale "Yars", cu capacitate nucleară, a spus Guvernul Rusiei, potrivit 20 Minutos.
Cu arme nucleare tactice desfășurate în Belarus, Kremlinul se va simți îndreptățit să reprime orice revoltă serioasă contra regimului Lukașenko, apreciază The Telegraph.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.