Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat construirea unei bariere fizice și electronice de-a lungul graniței de 200 km cu enclava rusă Kaliningrad, transmite Euronews.com.
Militari belaruși au început să fie pregătiți în Rusia pentru utilizarea de arme nucleare "tactice", au precizat Moscova și Minskul, după ce recent Kremlinul a anunțat trimiterea acestui timp de armament în Belarus.
Forțele Armate ruse au demarat miercuri câteva manevre în Siberia, care includ desfășurarea de rachete intercontinentale "Yars", cu capacitate nucleară, a spus Guvernul Rusiei, potrivit 20 Minutos.
Cu arme nucleare tactice desfășurate în Belarus, Kremlinul se va simți îndreptățit să reprime orice revoltă serioasă contra regimului Lukașenko, apreciază The Telegraph.
Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției care a cerut în primăvara lui 2020 plecarea lui Aleksandr Lukașenko, a fost judecată și condamnată în absență la 15 ani de închisoare, pentru înaltă trădare.
Xi Jinping s-a întâlnit cu președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, găzduindu-l astfel, la Beijing, pe unul dintre cei mai apropiați aliați ai Kremlinului într-o perioadă în care SUA se tem tot mai mult de un sprijin chinez acordat Rusiei.
Jurnaliști de la Süddeutsche Zeitung au pus mâna pe un document rusesc. Potrivit ziarului german, Vladimir Putin ar dori să anexeze Belarus până în 2030.
Aceasta este prima deplasare oficială a președintelui rus la omologul și aliatul său belarus după mai bine de trei ani. Proiectul de uniune între cele două țări este din nou în discuție. Coordonarea lor militară se intensifică deja.
Putin a luat o decizie cu privire la o "soluție" radicală pentru a târî Belarusul în războiul din Ucraina: eliminarea președintelui Aleksandr Lukașenko sau, în orice caz, obligarea acestuia să colaboreze după un atentat eșuat, scrie Il Messaggero.
Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a acuzat Ucraina că pregatește un atac împotriva Belarus și a arătat că, în consecință, Minskul va desfășura trupe ruso-belaruse, fără a le preciza localizarea, scrie La Libre Belgique.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.