Activist carismatic anticorupție și inamicul politic numărul unu al lui Vladimir Putin, dl Navalnîi a fost declarat „extremist” de sistemul de justiție rus înainte de a muri în circumstanțe neclare într-o închisoare din Arctica, pe 16 februarie 2024.
Alexei Navalnîi povestește în carte propria viață, de la ascensiunea ca lider al opoziției până la amenințările asupra vieții lui, scrie The New York Times.
Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil și apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac marți, în fața locuinței sale din Vilnius, a declarat poliția locală pentru AFP. Volkov a precizat că nu va renunța.
Uniunea Europeană, SUA și Regatul Unit au lansat luni un apel comun pentru o anchetă internațională cu privire la moartea opozantului Aleksei Navalnîi în timpul detenției sale în Rusia scrie lalibre.be.
În vârstă de 23 de ani, Daria Navalnîia este deja considerată cea care va prelua ștafeta de la tatăl ei, Aleksei Navalnîi, figura de marcă a opoziției contra lui Putin, care a murit în închisoare la vârsta de 47 de ani, scrie Le Point.
Soția celui mai cunoscut lider al opoziției din Rusia a rămas multă vreme în umbră, dar s-ar putea ca moartea acestuia în închisoare să nu-i mai permită acest lucru. „Nu am dreptul să renunț”, a declarat ea.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.