De la otrăviri la împușcări și la căderi de la fereastră, iar acum la posibile prăbușiri de avioane, Kremlinul a fost acuzat de numeroase atacuri mortale.
O scrisoare deschisă în susținerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, adresată președintelui rus, Vladimir Putin, a fost semnată de aproximativ 300 de medici ruși în mai puțin de o zi.
După Ilia Iașin, condamnat vinerea trecută la opt ani și jumătate de închisoare, alți doi oponenți notorii, Vladimir Kara-Murza și Evgheni Roizman, așteaptă judecarea cu acuzații similare.
Cum poate arăta un final dezirabil și realist al războiului criminal dezlănțuit de Putin contra Ucrainei?, își pune întrebarea Aleksei Navalnîi într-un editorial publicat de The Washington Post.
Aleksei Navalnîi ar fi fost transferat într-o închisoare cu un regim mai strict. Asociații și avocații săi nu au informații sigure despre locul în care se află principalul opozant al lui Vladimir Putin.
Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut disident din Rusia, a fost condamnat marți la încă nouă ani de închisoare și la plata unei amenzi de peste 10.000 de euro, transmite Reuters.
Rusia i-a plasat pe criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi și pe mai mulți colaboratori pe lista "teroriștilor și extremiștilor”, relatează AFP, preluată de EURACTIV.com.
Eurodeputații i-au acordat Premiul Saharov 2021 pentru libertatea de gândire al Parlamentului European lui Alexei Navalnîi, om politic al opoziției ruse și activist anticorupție.
Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliații săi cei mai apropiați, citat de AFP și Reuters, notează Agerpres.
Andrei Pivovarov, un critic important al Kremlinului, a fost dat jos dintr-un avion al companiei poloneze LOT, care se pregătea să decoleze spre Varșovia din Sankt Petersburg.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.