După ultimele arestări în masă din Rusia, Franța solicită Germaniei să renunțe la controversatul gazoduct Nord Stream 2. Presiunea asupra Guvernului de la Berlin e în creștere.
O lege care obligă rețelele sociale să identifice și să blocheze accesul la invitațiile online de participare la demonstrații neautorizate a intrat luni în vigoare în Rusia.
Miniștrii europeni de externe au decis să-l trimită pe șeful diplomației europene, Josep Borrell, la Moscova, la începutul lunii februarie, pentru a discuta despre arestarea lui Aleksei Navalnîi, dar și despre relațiile UE-Rusia.
Sute de persoane au fost arestate sâmbătă în Rusia la manifestații organizate în întreaga țară la apelul susținătorilor opozantului Aleksei Navalnîi, pentru a cere eliberarea lui, în pofida numeroaselor presiuni din partea autorităților.
În urma recentei încarcerări a lui Alexei Navalnîi la revenirea în Rusia, eurodeputații solicită țărilor UE să înăsprească în mod semnificativ sancțiunile împotriva Moscovei, precum și oprirea imediată a Nord Stream 2.
Ministrul german de externe Heiko Maas a lansat sâmbătă un apel către Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic interzis pe plan internațional, scrie Reuters.
În timp ce Aleksei Navalnîi se reface în Germania, autoritățile ruse i-au percheziționat locuința din Moscova și i-au înghețat conturile, relatează Welt Online.
Ministrul de externe Bogdan Aurescu a declarat luni, la Bruxelles, că UE ar trebui să ia în calcul sancțiuni, dacă sunt necesare, în legătură cu cazul otrăvirii lui Navalnîi.
Politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a postat marți pe Instagram o fotografie din spitalul din Berlin, anunțând că poate respira fără aparate.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.