Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a fost rugat luni de fermierii din Târgu Mureș să ceară demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, dacă acesta nu acordă derogările dorite de agricultorii români.
Cetățenii europeni au făcut numeroase propuneri în cadrul Conferinței privind viitorul Europei. Acum e rândul instituțiilor europene să implementeze parte din dorințele europenilor.
Dacian Cioloș și Alin Mituța, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, atrag atenția asupra faptului că Planul Național Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eșec național.
Europarlamentarii care au plecat din USR reacționează după acuzațiile președintelui interimar al partidului, Cătălin Drulă, potrivit cărora demisionarii au restanțe la plata cotizațiilor.
Cererea de înființare a partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă și înregistrată joi la Tribunalul București, anunță Biroul de presă al formațiunii.
Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marți la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România.
În cadrul sesiunilor plenare vor fi discutate recomandările din forumurile cetățenilor. Prima sesiune plenară are loc sâmbătă la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.
Cei 33 de eurodeputați români cer președintei CE și Înaltului Reprezentant ”acțiuni concrete” pentru o mai bună reprezentare a românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor europene. SEAE nu respectă obligațiile legale, spune Dacian Cioloș.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.