Curtea de Apel de la Chișinău a decis reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, de la 41 la 12. Comisia Electorală Centrală (CEC) contestă decizia.
Peste 3,2 milioane de cetățeni din Republica Moldova sunt așteptați să participe duminică la alegerile pentru funcția de președinte al țării, disputată de opt candidați, între care și actualul președinte, Igor Dodon.
Candidatul blocului pro-european ACUM, Andrei Năstase, a pierdut alegerile pentru funcția de primar de Chișinău în fața socialistului pro-rus Ion Ceban.
Președintele Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile pe sub masă, prin care subminează reforma Justiției, a declarat luni premierul Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.
Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să se destrame, susținînd că partenerii au încălcat niște limite în campania electorală.
După prelucrarea a 305 din 307 procese verbale, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, acumulează 40,30% din voturi, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Andrei Năstase – 31,01%, transmite IPN.
Hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei Republicii Moldova, a fost casată integral de Curtea de Apel.
În turul doi al alegerilor din Chișinău ar accede candidatul PSRM, Ion Ceban, și cel al Blocului Electoral "ACUM Platforma DA și PAS”, Andrei Năstase, potrivit un nou sondaj al Watcdog.MD și Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS.
Republica Moldova
sărbătorește marți 28 de ani de independență, perioadă în care a oscilat între
Vest și Est. În ajun, ministrul rus al Apărării, invitat la
Chișinău de președintele pro-rus Igor Dodon (în contrast cu
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.