Vacanța de vară s-a terminat pentru elevii din landul german Mecklenburg-Vorpommern, care s-au întors de luni la școală. Și în alte landuri vor începe în curând cursurile, după îndelungi pregătiri pentru adaptarea la condițiile impuse de pandemie.
Un tratat nuclear de referință ia sfârșit. Se întoarce Europa în epoca Războiului Rece? Germania și Franța încearcă să împiedice o cursă a înarmărilor și să mențină deschise canalele de dialog cu Rusia. Unitatea NATO e și ea pusă la încercare.
În situația actuală din Orientul Mijlociu e nevoie de realism: dreptul Israelului de a exista nu trebuie pus niciodată în discuție, dar ar fi bine să se țină cont și de faptul că palestinienii au drepturi.
Donald Trump a anunțat miercuri că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului. Decizia îi sperie inclusiv pe aliații Washingtonului.
Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a numit-o pe pakistaneza Malala Yousafzai, împușcată în cap de un taliban în 2012, mesager ONU pentru pace.
Islamofobia manifestată în anumite părți ale lumii alimentează terorismul, a apreciat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat într-o vizită în Arabia Saudită.
Ambasadorul român îndeamnă la empatie față de refugiați, subliniind rolul ONU în soluționarea crizei refugiaților. În același timp, Ion Jinga spune că fără ONU numărul conflictelor între state și al războaielor civile ar fi fost mult mai mare.
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite l-a desemnat joi, oficial, pe fostul premier portughez Antonio Guterres drept succesorul secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.
Agențiile umanitare ale ONU sunt în pragul falimentului și sunt incapabile să facă față nevoilor a milioane de refugiați din Orientul Mijlociu și Africa, susține Înaltul Comisar pentru Refugiați, António Guterres.
Uniunea Europeană vrea să se asigure că migranții care vin din țări sigure vor putea fi trimiși mai repede înapoi. Pentru a gestiona afluxul mare de migranți, ONU propune crearea unor centre de înregistrare, așa-numitele ”hotspoturi".
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.