După ce publicația Replica de Constanța a semnalat vânzarea de insigne cu stema Rusiei în cadrul magazinului de lumânări și suveniruri, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât retragerea stemei din rândul obiectelor expuse.
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a fost întrerupt în timpul slujbei pe care o oficia un bărbat care i-a cerut să îi dea banii înapoi și apoi l-a catalogat pe ÎPS Teodosie ca “nesimțit” și “diavol”, relatează News.ro.
Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului - care în trecut și-a exprimat admirația pentru președintele rus - a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.
Arhiepiscopul Tomisului nu a primit nicio sancțiune din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) referitor la o declarație controversată despre femei care a fost făcută la un post local de radio
Înalt Prea Sfințitul Teodosie a transmis miercuri, înainte de Paște, un mesaj pentru deținuții din penitenciare. Despre unii dintre ei a afirmat că sunt închiși pe nedrept, comparându-i cu apostolii lui Iisus Hristos.
Arhiepiscopul Tomisului a reacționa luni după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19.
Arhiepiscopia Tomisului a reacționat după ce a fost depusă o plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru că a organizat slujba de Bobotează.
O plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost depusă împotriva Arhiepiscopului Tomisului, care a ignorat pe toată perioada pandemiei măsurile anti-COVID impuse de autorități.
Jandarmeria Constanța a anunțat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane. Arhiepiscopul Teodosie susține că așteaptă 10.000 de credincioși.
Patriahia Română cere autorităților să facă o excepție în cazul pelerinajului la Peștera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, județul Constanța, având în vedere caracterul excepțional al acestei sărbători pentru poporul român.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.