"Porțile s-au închis", titrează aproape la unison presa europeană referindu-se la noua criză de a migrației de la granița Greciei cu Turcia. UE nu dorește noi fluxuri de refugiați, dar trebuie să plătească prețul pentru înțelegerea făcută cu Erdogan.
Ministrul turc al apărării anunță că Turcia nu mai trebuie să reia ofensiva împotriva forțelor kurde din nordul Siriei deoarece acestea s-au retras din zonele de frontieră.
Donald Trump a semnat decretul prin care sunt impuse sancțiuni contra miniștrilor turci ai Apărării, Energiei și de Interne, după ofensiva Turciei în Siria. SUA speră că măsurile vor convinge Ankara să înceteze ofensiva, aprobată inițial de Trump.
România condamnă în continuare folosirea armelor chimice în Siria și își exprimă solidaritatea față de acțiunile partenerilor strategici, susține președintele Klaus Iohannis.
Experți ai Organizației internaționale pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) confirmă într-un raport redactat în urma unei anchete că gazul sarin a fost folosit în atacul din 4 aprilie, în Siria, atac care a provocat o ripostă din partea SUA.
SUA au lansat rachete asupra unor ținte militare din Siria. Oficiali citați de Washington Post spun că operațiunea comandată de Trump este menită să îl pedepsească pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, și să lovească în forțele aeriere siriene.
Răspunsul la atacul chimic din Siria va oferi un indiciu privind capacitatea sau incapacitatea comunității internaționale de a face față crizei de securitate din această țară.
Conflictul civil izbucnit în martie 2011 a transformat Alepul într-o ruină. Cei mai mulți locuitori au plecat, lăsând în urmă un oraș distrus, cunoscut altădată drept ”Perla Siriei”.
Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad. Acest lucru poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria, scrie Rise Project.