ONU a acordat contracte în valoare de zeci de milioane de dolari pentru persoanele apropiate președintelui sirian Bashar al-Assad, ca parte a unui program de ajutor despre care experții cred că este tot mai mult la mâna guvernului de la Damasc.
Mai mulți diplomați americani au criticat politica privind Siria a președintelui Barack Obama. Potrivit presei americane, aceștia doresc bombardarea zonelor controlate de regimul președintelui Bashar al-Assad.
Gruparea Statul Islamic se confruntă cu o creștere a dezertărilor, mai ales în rândurile jihadiștilor occidentali, relatează AFP, citat de Agerpres. Iar cum sunt învinși în Siria și Irak, ar putea să pregătească noi atacuri în Occident.
Președintele Bashar al-Assad vrea să obțină o confirmare a legitimității guvernării sale, dar alegerile sunt criticate atât de opoziție, cât și de statele occidentale. În același timp, o nouă rundă de negocieri de pace stă să înceapă.
#PanamaPapers este cea mai mare scurgere de documente din istorie. 11 milioane mai precis, totalizând peste 2TB de date au fost furnizate Sueddeutsche Zeitung, care a lucrat apoi cu jurnaliști din aproape 80 de țări.
De Moldova îl leagă nu
tocmai cele mai frumoase amintiri. Cu câțiva ani în urmă, aflându-se la
Chișinău, a căzut într-o gaură de canalizare fără capac și și-a fracturat
piciorul. Totuși, războiul l-a determinat să revină aici.
Cele mai mari orașe ale Turciei, Ankara și Istanbul, au fost lovite în ultimul timp de un val de atentate. Turcii se tem atât de ISIS, cât și de militanții kurzi, iar șanse pentru o încheiere a violențelor nu se întrevăd prea curând.
Turcia l-a identificat pe autorul atentatului de la Ankara, în care și-au pierdut viața 28 de persoane, ca fiind membru al organizației kurde YPG din Siria, a anunțat premierul Ahmet Davutoglu. Mai multe persoane au fost reținute.
Rusia anunță că "respinge în mod categoric" acuzațiile de crime de război, după ce bombardarea mai multor spitale din Siria. Peste 50 de persoane au fost ucise, luni, în urma atacurilor aeriene.
În războiul civil sirian au fost uciși deja 470.000 de oameni, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Cifră de de două ori mai mare față de estimările ONU. Totodată, 1,9 milioane de persoane au fost rănite.
Cea mai grea bătălie a războiului din Siria se dă pentru controlul Alepului, important centru economic și industrial înainte de izbucnirea conflictului. În același timp, Arabia Saudită și EAU se declară pregătite pentru o intervenție terestră.
Forțele guvernamentale siriene, ajutate de aviația rusă, și-au intensificat în ultimele zile ofensiva împotriva orașului Alep. Mii de civili părăsesc orașul, îndreptându-se spre granița cu Turcia.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.